Pepijn groeit op in de Biblebelt. De streng gereformeerde mores en zijn alcoholverslaafde vader vormen de mal waaruit hij wil ontsnappen. Muziek biedt een uitweg uit dat beklemmende decor en wordt ook steeds meer de richtingaanwijzer naar wie hij is. Zijn omgeving ziet een wereldvreemde onderpresteerder. Na zijn schooltijd rolt hij van het ene baantje in het andere.
Door toeval wordt hij eigenaar van een platenzaak. De geluidsdrager lijkt echter zijn langste tijd te hebben gehad. Het lot van de platenzaak vertoont parallellen met zijn eigen lot. Het daagt hem uit om kleur te bekennen. Waar staat Pepijn voor, waarvoor is hij bereid te vechten? De Digitale Storm is de vuurproef voor zijn zaak en de lakmoesproef voor zijn karakter.
Zijn queeste is de strijd van vele kleine winkels vanaf de jaren negentig, die het op moeten nemen tegen digitale reuzen. De heldenreis van Pepijn geeft de lezer een inkijkje in de metal scene van de jaren 80 en 90, voert deze mee naar legendarische concerten en festivals, en naar (onder andere) een meiden MotorClub in Ierland en een illegale cd fabriek in de Oekraïne.
Lukt het Pepijn om zich te ontworstelen aan zijn verleden, overleeft zijn zaak de turbulentie van het nieuwe digitale tijdperk?
Kleuren mengen op het zebrapad is niet alleen een coming of age roman vol met humor, het is ook een nostalgisch en confronterend boek dat laat zien dat de waarde van dingen soms pas achteraf begrepen wordt. En dat nieuw en sneller niet altijd beter is.